avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu reparatii la centrala termica intr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu reparatii la centrala termica intr-un spatiu comercial

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
Am un spatiu comercial, care este inchiriat. Spatiu comercial, are si o centrala termica, folosita la incalzire si prepararea apei calde. In momentul in care chiriasul a intrat in spatiu, centrala era noua, in garantie. In timp, centrala a necesitat reparatii (anumite piese schimbate). Chiriasul este in spatiu de 7 ani. Initial am convenit verbal sa suporte cheltuielile cu reparatiile centralei, dar acum nu mai este multumit de acest lucru. Este evident ca datorita folosirii, la 1 an , 2 sau 3 ani, anumite piese trebuie schimbate. Cine trebuie sa faca aceste reparatii curente la centrala?
La un apartement inchiriat pentru locuit, as intelege sa le faca proprietarul, sau daca chiriasul sta mai multi ani, sa imparta cumva aceste cheltuieli. Dar la un spatiu de unde se scot bani prin folosirea cred eu destul de intensa a centralei, as fi de parere ca chiriasul sa o intretina. Voi ce parere aveti?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2025
Supermangos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Supermangos , utilizator 14:50, 8 Mai 2025
.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2025
Supermangos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașina de spălat s-a stricat și trebuie înlocuită - cine trebuie s-o cumpere, proprietarul sau chiriașul? radu elefterescu radu elefterescu Buna ziua,am inchiriat un ap.pe o perioada mai lunga si in al patrulea an de inchiriere se stricamasina de spalat si trebuie schimbata,cine plateste ... (vezi toată discuția)
Poate să mă oblige proprietarul de chirie să achit o reparație pe baza unui proces verbal de predare-primire? alex_112 alex_112 Bună ziua! S-a stricat centrala termică, iar proprietarul mi-a spus că eu (chiriașul) va trebui să plătesc reparația sau în cel mai rău caz ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere: cine trebuie să înlocuiască/repare frigiderele și televizoarele defecte? chiriașul pretinde că s-au stricat și solicită unele noi alexberi alexberi M-ar interesa, in cazul uni contract de inchiriere pe 3 ani, ce parere aveti despre cine ar trebui sa se ocupe de inlocuirea sau repararea celor 3 frigidere si ... (vezi toată discuția)