avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am facut un precontract pentru cumpararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am facut un precontract pentru cumpararea unei case ...

Buna ziua,am facut un precontract pentru cumpararea unei case.in precontract am mentionat ca am dat un avans de 7000 de euro la cursul bnr din ziua de 8.04.2025 urmand ca plata finala sa se faca la semnarea contractului .intrebarea este la ce curs se va face plata sumei finale.multumesc
De obicei, la cursul BNR din ziua plății.
Buna ziua

Trebuie sa cititi cu atentie promisiunea de vanzare-cumparare.

De obicei se procedeaza asa:
1. la semnarea promisiunii platiti un avans in lei
2. in ziua semnarii contractului de vanzare-cumparare se face conversia euro-lei la cursul BNR din acea zi. Se va scadea suma in lei platita drept avans si aveti de plata diferenta.

Exemplu:
- ati semnat o promisiune pt un imobil pentru suma de 100.000 eur.
- azi platiti un avans de 7000 eur, la un curs de 5 lei/eur adica ati platit 35.000 lei.
- contractul iti veti semna peste 1 an. atunci euro sa zicem ca va fi 6 lei. pretul final al apartementului in lei va fi 600.000 lei. Se vor scadea cei 35.000 lei platiti drept avans si veti mai avea de plata 565.000 lei.

Din nou, asta e cazul cel mai frecvent intalnit. Dar nu e musai sa fie la fel si pt dvs, de aceea recititi cu atentie promisiunea de vanzare-cumparare.
La cursul BNR de la data efectuării restului de plata.probabil.Depinde de clauzele trecute sau nu în contract..
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)
Plata monede diferite achizitie imobil misc misc Buna ziua! Vreau sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar in lei. Pretul imobilului este in EUR, Vanzatorul insista sa i se vireze banii in EUR, insa eu ... (vezi toată discuția)
Stornarea facturii de avans daniel84 daniel84 buna ziua, am o intrebare la care pana acum am primit mai multe raspunsuri. Am contractat un apartament - printr-un antecontract - in urma cu aproximativ un ... (vezi toată discuția)