avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am avut o relație cu un cetățean moldovean iar in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am avut o relație cu un cetățean moldovean iar in urma acestei ...

Am avut o relație cu un cetățean moldovean iar in urma acestei relatii am un baietel de 5 ani si jumatate care este recunoscut de acesta iar băiețelul locuieste cu mine., nu exista custodie, o pensie alimentara.

Tatal nu are cetățenie română și locuieste fără forme legale în România. Pentru ca am făcut o plângere la politie, el având probleme mari cu alcoolul, tatăl drept răzbunare mi a intentat proces pentru custodie minor prezentând un qlt certificat copil la dosar. Astfel copilul meu figurează cu doua certificate originale deși cel pe care l dețin e originalul de la nașterea lui.. Cum sa procedez sa pot păstra primul certificat original al copilului iar celalalt sa fie anulat mai ales ca va urma procesul ? Cum a obtinut acel certificat, tatăl avand cetatenie moldoveneasca? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2025
Simna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simna , utilizator 07:10, 10 Mai 2025
Probabil tatăl a solicitat la primărie un duplicat al certificatului de naștere al copilului.
În urma plangeriii depuse ,mi s a spus ca primul certificat al copilului, originalul pe care eu îl dețin este nul. Odată ce originalul nu a fost niciodată pierdut,degradat de ce devine nul? Eu ca mama folosesc acest certificat la medic, gradinita, oriunde e nevoie. Iar la noi in orasel prin anumite favoruri poti obtine orice de la Evidenta Populației, Mi e teama sa nu se urmărească scoaterea celui mic din țară, având în vedere ca tatăl și a declarat și un domiciliu fictiv la tribunal iar după sesizarea mea la anaf, el nu exista în baza de date nici cu un loc de munca cu absolut nimic.
Vă mulțumesc din suflet pentru raspuns!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Probabil tatăl a solicitat la primărie un duplicat al certificatului de naștere al copilului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2025
Simna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa fie pierdut andreeaigiescu11 andreeaigiescu11 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate elibera duplicat dupa certtificatul de nastere al copilului fara ca originalul se fie pierdut deteriorat etc... Cei 2 ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mă aflu în divorț de aproape 4 ani de zile, iar ... Raluca888 Raluca888 Buna seara! Mă aflu în divorț de aproape 4 ani de zile, iar în urmă cu câteva zile am descoperit că soțul meu solicitat în urmă cu 3 ani un ... (vezi toată discuția)