avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Aș vrea sa știu daca dupa aflarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Aș vrea sa știu daca dupa aflarea testului ADN ...

Bună ziua. Aș vrea sa știu daca dupa aflarea testului ADN in care rezulta ca respectivul este intr adevar tatal copilul pot solicita sa primesc din spate pensia alimentara? Mentionez faptul ca fetita are aproape 3 ani
Nu puteți,...Pensia nu se plătește retroactiv.
nu, nu puteti! singura situatie in care se poate acorda retroactiv este daca paratul v-a impiedicat sa introduceti actiunea
Puteti obține niște bani dar nu pensie.
Este insa complicat căci România are o legislație rigidă și nu este chiar interesata de drepturile copilului decât la nivel declarativ.

București 2025
De la data introducerii actiunii, atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la tatal copilului nerecunoscut de 3 ani? ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara!Tatal biologic al copilului meu nu si-a recunoscut copilul de la nastere pana in prezent,adica 3 ani,deci nu a participat nici cu pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)
Cerere test paternitate crystyna80 crystyna80 Buna ziua tuturor,o mica nelamurire am.Sotul meu avand o relatie cand avea 16 ani,nefiind copt la minte si nestiind sa se apere,a rezultat o fetita(care de ... (vezi toată discuția)