avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul castig din vanzare actiuni primite cadou de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul castig din vanzare actiuni primite cadou de la broker nerezident

Am primit niste actiuni cadou de la brokerul unde am contul de investitii in momentul in care am deschis contul. Oare cum se determina corect castigul din vanzarea acestor actiuni si care trebuie declarat la ANAF pentru platirea impozitului?
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:37, 12 Mai 2025
As dori sa revin cu o completare la intrebarea anterioara, pentru a fi mai specific: se foloseste diferenta dintre pretul de vanzare si pretul la care actiunile au fost oferite de catre broker sau castigul e determinat de valoarea totala a actiunilor din momentul vanzarii raportata la 0?
A doua varianta din intrebarea dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)
Impozit pe actiuni vandute in pierdere Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Daca am cumparat actiuni si peste un an le vand in pierdere ,apare o suma cash in cont ,mai platesc vreun impozit? (vezi toată discuția)
Cum ții evidența în valute străine pentru titluri de valoare? paulrberg paulrberg Achiziționez 100 de acțiuni XYZ de la o companie americană la prețul de $50 bucata, pe data de 1 Februarie. Le vând pe toate două luni mai târziu la ... (vezi toată discuția)