avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Locuiesc într-o casă bifamilială ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Locuiesc într-o casă bifamilială (parter + etaj ...

Bună ziua,
Locuiesc într-o casă bifamilială (parter + etaj + pod). Recent etajul a fost achiziționat de o persoană, care dorește să facă reparații capitale la acoperiș (menționez că nu sunt scurgeri, etc. - pur și simplu așa dorește el), respectiv să izoleze casa.
Problema este că el dorește să realizeze aceste lucrări din materiale "premium", rezultând costuri foarte ridicate. Înțeleg că ar trebui să achit jumătatea din aceste costuri, însă nu am posibilități financiare necesare.
Ce posibilități am?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:12, 12 Mai 2025
Daca nu sunt probleme de reparatii evidente si e doar o problema de confort, atunci stringeti probe video si foto despre starea actuala si notificati-l in aceeasi scrisoare cu confirmare de primire despre aceste aspecte, pentru ca nu poate sa va ceara, conform codului civil costuri exagerate, fara sa incheie cu dvs. un act de acceptare, a acelei sume. Mergeti si la un avocat, pentru consultanta, cu detaliile si probele pe care le veti stringe. Va veti judeca , daca va merge inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, este o casa cu etaj (familiara), cu pod si sarpanta ... nelaeleonora nelaeleonora Buna ziua, Este o casa cu etaj (familiara), cu pod si sarpanta cu invelitoare, construit parterul de bunici si etajul de parintii mei.Exista o pivnita ... (vezi toată discuția)
Repartizare cost reparare acoperis zirbo_d zirbo_d Am urmatoarea situatie: acoperisul necesita reparatii - sunt 4 proprietari in imobil demisol+parter+etaj+pod. Podul este impartit in 2 spatii - unul este ... (vezi toată discuția)
Acoperis comun la casa cu trei familii gabimoldo gabimoldo Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)