avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 2 veri, parintii nostri au avut o sora la tara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 2 veri, parintii nostri au avut o sora la tara care s- a casatorit ...

Suntem 2 veri, parintii nostri au avut o sora la tara care s- a casatorit legitim dupa pensionare cu un barbat vaduv ce are un fiu din casatoria anterioara. Matusa noastra nu a avut copii. Întrebare: cine va mosteni averea dupa ce nu va mai fi sotul ei? Noi verii avem vreun drept? Daca da in ce conditii? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:49, 12 Mai 2025
Buna ziua

In primul rand nimeni nu stie in ce ordine suntem chemati de Cel de Sus.

Dvs verii veti avea drept la ce a avut matusa dvs, numai dupa moarte ei si numai daca ea nu a dispus altfel prin testament/donatie etc...

Daca sotul dansei moare primul, ce a avut el se va imparti intre matusa dvs (1/4) si fiul sau din casatoria anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu ... Magie1 Magie1 In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu părinții predecedați ptr cazul încetării mele în viața dispune,las strănepoților mei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)