avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In momentul cand o angajata este gravida, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In momentul cand o angajata este gravida, angajatorul ...

Buna ziua,
In momentul cand o angajata este gravida, angajatorul trebuie sa instiinteze ITM-ul.
Daca angajata isi da demisia, angajatorul trebuie sa intiinteze din nou ITM-ul ca ea nu mai lucreaza in cadrul companiei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 13 Mai 2025
În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de către o salariata că este gravida, acesta are obligația să înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază își desfășoară activitatea.

Angajatorul are obligatia de a transmite in REVISAL/REGES-ONLINE incetarea c.i.m. al persoanei respective la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt angajata insarcinata - itm Patience Patience Trebuie anuntat ITM-ul daca avem o angajata insarcinata? Imi poate spune cineva un temei legal? As vrea sa studiez un pic situatia Multumesc (vezi toată discuția)
Inștiințarea itm gravide Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Bună ziua! Este obligatorie înștiințarea Itm-ului in legătură cu angajatele gravide? (vezi toată discuția)
Contract Gabiade Gabiade Buna ziua,daca pe 12 .07.am facut actele pt angajare pe perioada nedeterminata si pe data fe 23.07 am trimis adeverinta si cerere de informare a sarcinii,poate ... (vezi toată discuția)