avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea ...

În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea aceasta fin gravida cu un alt bărbat, după care a născut un băiat pe care tatăl meu la trecut pe numele lui deși nu era copilul lui ,ce pot face acum eu sai pot retrage acestui copil numele de familie și toate drepturile mulțumesc
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudat nume de utilizator în context :)
Bănuiesc ca e vorba de moștenirea după tatăl dvs., nu vreți să o împărțiți cu fratele. Puteți contesta in instanță recunoașterea paternității.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2025
gi-jane2, moderator
Nu este vorba de moștenire deoarece tatăl meu nu are nimic eu ce am am construit alături de soțul meu ce întreb eu este cum poate tatăl meu să-și repare greșeală pentru care a plătit pensie de întreține 15 anii ,și eu am rămas în grija tatălui meu și pe mama mea nu a interesato niciodată de mine ma părăsit când aveam 2 ani și acum mama îmi spune de ce tatăl meu nu a muncit săi lase și copilului cei poarta numele ceva ,menționez tatăl meu este bolnav și eu am grije de el
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2025
Un om printre oamenii, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci tatal e cel ce poate sa conteste recunoașterea un instanta. Poate semna contractul cu avocat pt reprezentare.
Mai are discernamant?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gramatica aceasta mare necunoscuta ;)) tatăl dv. daca are discernământ poate introduce in instanță o acțiune in tăgadă paternitatii. Tatăl dv nu dv. Contactați un avocat care va va explica procedura. Oricum analiza ADN va fi obligatorie in susținerea acțiunii pentru a dovedi ca tatăl dv nu este si tatăl lui.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Un om printre oameni , daca situatia este asa cum spuneti , de ce va pasa ce spune mama ? lasati-o sa spuna … Conteaza ? Ma mir ca o bagati in seama , cata vreme ea n-a avut fata de dvs. sentimente materne si nu si-a indeplinit datoria de parinte . Pacat ca tatal dvs. nu a luat din timp masuri sa nu apara pe numele lui copilul altuia , si sa mai si plateasca , mai ales ca avea de crescut singur propriul lui copil …
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)