avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si dorim sa ...

Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si dorim sa facem succesiunea. Am inteles ca se poate face si partial. De sici am 2 intrebari. 1. Succesiunea partiala dureaza mai putin decat cea pe toata mostenirea sau tot 1 an? Si 2. Daca am inceput succesiunea partiala, in acelasi timp se poate face si cea totala? ( de ex daca se hotarasc sa faca si pentru restul bunurilor dupa ce a fost demarata succesiunea partiala). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:57, 14 Mai 2025
Cine v-a spus ca durează 1 an?
Doamna notar a zis
Nu e adevărat.
Durează de la 1 singură zi pana la o luna-două, în funcție de cât de aglomerat este notarul respectiv și de celelalte programări pe care le are.
Cat destul moștenire, nu sunt doua lucruri diferite. Succesiune totala și succesiune parțială.
Este 1 singur mort și 1 singura masa succesorala (avere).
Iar masa succesorala consta în bunurile pe care dvs le declarati la notar.
Pentru bunurile pentru care prezentați actele, pentru acelea vă dezbate notarul moștenirea.
Însă este mai eficient și mai avantajos pentru dvs sa dezbateti succesiunea pe tot, dacă tot va apucați.
Multumesc mult de raspuns. O sa caut alt notar

Alte discuții în legătură

Succesiune dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, Va rog sa-mi spuneti, in cazul unei mosteniri, eu find singurul mostenitor, trebuie sa accept expres la notar mostenirea in termen de 1 an de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)