avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si dorim sa ...

Buna seara. Tatal meu a decedat in noiembrie 2024 si dorim sa facem succesiunea. Am inteles ca se poate face si partial. De sici am 2 intrebari. 1. Succesiunea partiala dureaza mai putin decat cea pe toata mostenirea sau tot 1 an? Si 2. Daca am inceput succesiunea partiala, in acelasi timp se poate face si cea totala? ( de ex daca se hotarasc sa faca si pentru restul bunurilor dupa ce a fost demarata succesiunea partiala). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:57, 14 Mai 2025
1 an este termenul de opțiune succesorala, în care moștenitorii pot accepta sau renunta la moștenire.
Sunt notari care din precauție preferă să aștepte expirarea termenului de 1 an, pentru eventualitatea în care mai apare vreun alt moștenitor acceptant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, Va rog sa-mi spuneti, in cazul unei mosteniri, eu find singurul mostenitor, trebuie sa accept expres la notar mostenirea in termen de 1 an de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)