avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, nu stiu cum sa procedez...stiu ca trebuia sa fac succesiunea dupa mama -tata e decedat din 2002 iar mama din 2018- in termen de un an ...nu s-a facut, aia e...e vb de un mormant ...suntem doi frati...problema e ....cam sinistra...daca nu e facuta sucesiunea, cand va fi sa ...se duca unul din noi doi, va putea fi inmormantat? a doua problema...se pot face lucrari la mormant fara succesiunea facuta? va multumesc anticipat pt eventuale raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
iasi75, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:05, 14 Mai 2025
Puteti dezbate moștenirea.
Nu contează termenul.
Mergeți la notar.

București 2025
Multumim frumos pt raspuns! pb e ca e plecat din tara...nu se poate online, prin video? sau online prin alta metoda? sau nu stiu...sa fac eu fara el...adica ii face notarul chemare si daca nu vine...nu stiu...
Poate trimite o procură. Cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot folosi serviciile consulare pentru a trimite procura. Sau o declarație că e străin de moștenire, dacă nu-l interesează
Vorbiți cu notarul.
Se poate și prin judecată dar la cât si-au bătut joc de justiție în ultimii ani va costa mai mult decât la notar și durează.
Este atât de simplu de remediat justiția prin lege dar nimeni nu vrea.
De aceea, cei ca dvs. sunt ignorați de sistem.

București 2025
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ramona84cory Ramona84cory Bună, o întrebare am și eu..... Succesiunea după socrul meu este făcută, acum a murit soacra mea în urma căruia au rămas 2 copii, soțul meu și ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara un act Iulia64 Iulia64 Buna seara! Mama mea a decedat in mai 2020, tatal meu nu mai e din 1995. Suntem 3 moștenitori, unul dintre ei a renuntat la moștenire (a facut declaratie la ... (vezi toată discuția)
Concesiune mormant ContSters324663 ContSters324663 Buna ziua. Tatal meu e inmormantat de 20 de ani.Mama e inmormantata de 11 ani.Testamentar eu si fratele meu suntem mostenitori.Contractul de concesiune pe 20 ... (vezi toată discuția)