avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, as dori și eu să știu ce să fac în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, as dori și eu să știu ce să fac în privința ...

Buna ziua, as dori și eu să știu ce să fac în privința acestei situații. De abea am împlinit vârsta de 18 ani și stau într-o relație de concubinaj de aproximativ 3 ani și trebuie să îmi fac buletinul ca îmi trebuie la spital. eu sunt mutat la părinți lui de 1 an jumate, și părinți lui nu au cate pe casa nici unul și nici concubinul meu nu are casa. Poate sa mă iei in spati fara acte pe casă???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu există documente pentru a face dovada adresei de domiciliu, se eliberează o carte de identitate provizorie, cu valabilitate 1 an, în care, la domiciliu, se va trece doar LOCALITATEA în care locuiți efectiv.
Cartea de identitate se eliberează numai după efectuarea unei verificări în teren, efectuată de poliție, care să ateste că locuiți efectiv la adresa declarată.
Mergeți la evidența persoanei cu certificatul de naștere + 2 poze tip buletin și se rezolvă.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2025
georgiana.td, utilizator
Va faceti CI asa cum si-au facut si ei. Unele zone accepta adweverinta de rol de la primarie, altele trimit pentru verificari in teren. Va las mai jos un link sa verificati, insa cel mai bine mergeti cu proprietarii care nu au acte pe casa si le explicati celor de la Evidenta Populatiei.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o problema.buletinul mi a fost anulat deoarece ... Lrachris Lrachris Bună ziua, Am o problema.Buletinul mi a fost anulat deoarece m am casatorit.Nu mi pot face domiciliu în locuință soțului deoarece nu este proprietar ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)