avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poate fi destituit un primar care are o condamnare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poate fi destituit un primar care are o condamnare?

Exista o sentinta definitiva si executabila ,data te Curtea de apel in care se spune .; Condamnă pe inculpatul la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit. a, teza a II-a, b şi c c.pen. pe durata prevăzută de art. 71 c.pen. În temeiul art. 81 c.pen. şi art. 71 alin. 5 c.pen.; Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe o durată de 3 ani şi 6 luni. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor revocării suspendării condiţionate a executării pedepsei. A fost adus la cunostinta prefectului judetul aceasta speta , normal ar fi fost ca acesta sa-l destuite din functie fiind CONDAMNAT , avand CAZIER , fiind in incompatibilitate cu functia pe care o detine ...facan aceleasi abuzuri pt care a fost condamnat , dar... prefectul gaseste fel de fel de scuze : ba guvernul nu astabilit ziua alegerilor , ba ANI nu stiu ce pretentii mai are ( ce are ... cu prefectura) E clar omul nu vrea sa ia act si sa aplice LEGEA . Ce se poate face in acest sens ? sa gasim o televiziune dispusa sa mediatizeze acest caz ? sa gasim un ziar ? sau mai bine sa-l lasam pe individ sa faca aceleasi abuzuri pt. care a fost condamnat ? :O
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Ion Nicolaie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ion Nicolaie , utilizator 19:41, 15 Februarie 2010
omul este condamnat pt :fals intelectual (art. 289 C.p.) 246,291 CP
Art. 289
Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Tentativa se pedepseste.
Art. 291
Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
Art. 246
Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi
intrebare
a comis infracriunile in calitatea sa de primar ori in alte imprejurari sau ocupand alta functie ?
In calitate de primar , si le comite in continuare fara nici o "jena"
atunci jos cu el
pai asta vreau si eu , dar prefectul nu stiu de ce nu vrea sa-l dea afara !! chiar isi bate cuie in talpi fara sa-l doara ?:O

Alte discuții în legătură

Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa penala viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa-mi explicati va rog ce inseamna urmatoarele. - confiscarea sumelor obtinute de inculpat cf. art.19, alin 1 legea ... (vezi toată discuția)
Explicatimi termeni ZburleaFlorin ZburleaFlorin În baza art.71 Cp interzice inculpatului drepturile prev. de art.64 lit a teza a II a şi lit. b ca pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Cp suspendă ... (vezi toată discuția)