avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua medicul de familie refuza eliberarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua medicul de familie refuza eliberarea concediului medical ...

Buna ziua medicul de familie refuza eliberarea concediului medical daca adeverinta de salariat nu este emisă in data acordării concediului. Caz clar daca adeverinta de salariat este emisă cu 10 zile înainte nu este considerată valabilă deși pe ea scrie că este valabilă 30 zile. Exista vreo prevedere legală in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 15 Mai 2025
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens....

OUG 158/2005
art. 3^1
(1) Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art. 1 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de asigurare necesar deschiderii drepturilor prevăzute la art. 2;
b) să prezinte adeverința eliberată de plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu nr. de zile de incapacitate de munca in ultimele 12 luni SimonescuC SimonescuC Am o intrebare si va solicit sprijinul pentru aceasta: In temeiul OUG 158/2005 cu modificari si completari, respectiv art. 3 indice 1 litera \\\\\\"b\\\\\\" ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! m-am angajat la o firma si dupa ce am semnat c.i.m,m-a ... elisabeta05 elisabeta05 Buna ziua ! M-am angajat la o firma si dupa ce am semnat C.I.M,m-a avertizat ca timp de 6 luni, sa nu imi iau C.M ,ca nu va fi platit.Timp de 3 ani nu am mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical AurelCh AurelCh Buna ziua.As vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ceara analizele medicale,diagnosticul exact si scrisoare medicala de la angajatul aflat in concediu ... (vezi toată discuția)