Dacă sunteți în perioada de preaviz după ce v-ați dat demisia, e important să știți că zilele de concediu de odihnă, în mod normal, nu se scad din preaviz, ci îl prelungesc. Asta e regula din Codul Muncii.
Totuși, există o soluție, dacă angajatorul este de acord: puteți include concediul în preaviz, dar doar dacă e o înțelegere clară, ideal în scris.
Fiecare caz e un pic diferit — depinde ce v-ați trecut în demisie, cum reacționează angajatorul și ce vrea firma.
Care este prevederea din Codul Muncii ce mentioneaza ca zilele de CO prelungesc durata concediului de odihna?
Conform art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Astgfel, un salariat poate sa-si efectueze zile de Co pe durata preavizului.
In perioada in care salariatul este in concediu de odihna, nu intervine suspendarea contractului individual de munca, astfel ca nici termenul de preaviz nu se suspenda si , prin urmare, nu prelungeste preavizul.
Referitor demisie
dana.iorga
am depus cererea de CO in perioada preavizului.va rog sa-mi spuneti daca zilele de CO prelungesc perioada de preaviz ( asa cum mi s-a spus de la resurse umane ... (vezi toată discuția)
Demisie
VaduvaL
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)