Eu zic ca c arat @latka este perfect adevarat, dar ne complicam la maximum si pentru ce, doar asa de amorul artei?
In fine, destul de rar se mai poate intalni si aceasta situatie, cand suma de consumuri individuale este mai mare decat suma din factura.
Cum am scris, si la noi se mai intampla asa ceva si nu este nici-o catastrofa, asa cum, in mod obisnuit diferentele apar cu plus pe rubrica din lista de plata, tot asa daca suntem in situatia descrisa, diferentele vor fi inregistrate cu minus, astfel ca daca un proprietar are un consum declarat de 7,5 mc, iar diferenta este de - 0,25 mc, acestuia i se calculeaza doar 7,25 mc si discutia se inchide.
Daca totusi vrem sa ne dam o explicatie, recurgem la ce spunea dom. latka, dar ne ajuta cu ceva?
Ce-am mai simpla explicatie ar fi ca citirile apometrelor nu s-au facut cat de cat simultan, ori s-a nimerit ca data de citire s-a nimerit sa fie duminica sau o alta sarbatoare cand si furnizorul are "liber"de la guvern sau se mai pot intampla multe alte situatii tehnice.
La noi, la Iasi, majoritatea bransamentelor fuirnizorului de apa-canal sunt citite prin radio, dar nu mai vine operatorul cu laptop-ul sa faca citirea, ci s-a recurs la o metoda mai avansata - citirea se face prinr-un site de GSM, asa ca factorul uman nu mai este implicat in aceasta operatiune. Mai mult, pentru ca citirea se face permanent, furnizorul observa curgeri permanente de apa si, in acest sens primim avertismente de genul:
... APAVITAL recomanda verificari in Str B-DUL ALEXANDRU CEL BUN, Nr _, Bl X3. Consum continuu in 24 de ore. Posibile pierderi interioare.