avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune Morminte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune Morminte

Mormântul Familiei mele a fost plătit ultima oară în 2018 de fratele meu, care a murit în 2019. În mormântul familiei sunt înmormântați părinții, bunici, străbunicii mei precum și fratele meu. La moartea mamei în 2003 s-a întocmit act de succesiune, singurii moștenitori legali fiind fratele meu(decedat) și eu.
Aș dori să știu cum pot să devin Concesionar a locurilor de Mormânt al Familiei mele pentru plata Taxei de Concesiune.
Cel mai recent răspuns: Ru6591 , utilizator 18:51, 18 Mai 2025
Trebuie sa va adresati serviciului specializat din primarie. Va trebui sa platiti din urma, taxele la zi si sa intocmiti documente noi de concesionare pe 7 ani sau 25 ani. Pretul de concesionare este in functie de durata noii concesiuni.
Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Mormintele Familie mele( 3 locuri) există din 1927, Mormintele sunt de mine îngrijite cu plata la zi. Ultima factură este datată cu Mai 2018. În 2004 fratele meu, cu ocazia unei vizite în România, a plătit Taxele pentru mormânt, așa a devenit el “persoană concesionară”. Toate Cerințele legislație actuale nu existau.
Menționez că noi doi suntem singurii Moștenitori legali avem domiciliul în Germania, dar amândoi am păstrat cetățenia română.
Ce trebuie făcut pentru actele noi de concesionare pe numele meu.
Pentru răspunsul dvs. vă mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mormintele defunctilor - se trec la notariat, la mostenire ? cristiannegru cristiannegru Eu si tata am avut impreuna un Act de concesionare pe 2 locuri ( mormant tata + mormant mama), mama - concesionara, eu - co concesionar. Acum mama a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa ... anla2 anla2 Buna ziua. Am o problema cu un loc de veci pe care incerc sa o rezolv dar abia acum am gasit un raspuns dat de ,,CONTSTERS234722 care m-a luminat si mi-a ... (vezi toată discuția)
Concesiune BoangherMihaela BoangherMihaela Bună seara ! Fratele impreuna cu sotia lui au avut în concesiune doua morminte(care au fost la origini ale tatalui nostru decedat).fratele le-a plătit ... (vezi toată discuția)