avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avem drept de câștig în instanță fără un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avem drept de câștig în instanță fără un contract semnat?

Stimați domni , doamne
Societatea noastră a oferit serviciu ca o altă societate ,însă fără a încheia un contract, ulterior la 1 luna după livrarea serviciului , am emis factura ca beneficiar transmițând-o pe e-mail. Am primit răspunsul lor: “ Bună ziua cred ca este o greșeală factura a fost achitată de mult”
După verificare evident ca nu s-a regăsit suma în cont . Acum
Însă nu mai răspund la emailuri

Întrebare având doar acest răspuns + dovada livrării serviciului , planșe foto plus conversații avem drept de câștig în instanță fără un contract semnat?
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 19 Mai 2025
În esență, se poate obține câștig de cauză cu avocat bun.
Trebuie analizate probele și situația juridică de avocat, asa cum va face și judecatorul.
Este ceva mai complicat decât ati fi avut contract scris.

București 2025
Buna ziua

In primul rand B2B factura se trimite prin SPV, nu pe e-mail.
In al doilea rand, B2B nu se poate oferi un serviciu fara un contract. Societatea dvs a emis factura in baza a ce anume?
in al treilea rand, sansele de reusita depind de probe si de context, dar luati in calcul costurile unui avocat plus amenda si penalizarea ANAF si vedeti cum iesiti mai bine.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

In primul rand B2B factura se trimite prin SPV, nu pe e-mail.
In al doilea rand, B2B nu se poate oferi un serviciu fara un contract. Societatea dvs a emis factura in baza a ce anume?
in al treilea rand, sansele de reusita depind de probe si de context, dar luati in calcul costurile unui avocat plus amenda si penalizarea ANAF si vedeti cum iesiti mai bine.

Bună ziua
Evident factura a fost trimisă în SPV și deși nu există un contract scris noi când am transmis factura pe e-mail și am solicitat plata am primit înapoi un răspuns sau o confirmare unde beneficiarul a răspuns” cred ca ați greșit, factura este achitată de mult!”
Daca nu recunoaște factura și serviciul prestat se pot administra probe în instanță.
Probele trebuie folosite la proces în baza actiunii care trebuie motivată în fapt și în drept.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Factura a fost recunoscută (implicit), răspunsul fiind că a fost deja plătită

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu recunoaște factura și serviciul prestat se pot administra probe în instanță.
Probele trebuie folosite la proces în baza actiunii care trebuie motivată în fapt și în drept.

București 2025

adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract furnizare internet vodafone cristiakb cristiakb Am incheiat un contract cu vodafone pentru furnizare serv. internet. La domiciliu am constatat ca acest serviciu nu functioneaza la parametrii contractati.Am ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un serviciu fara factura si am luat teapa. mai pot face ceva? ionutvd ionutvd Buna ziua, In urma cu aprox 1 luna am contactat o firma de programare pentru a realiza un site. Unul dintre asociati mi-a propus sa-l faca el personal, fara ... (vezi toată discuția)
Daca inchid firma Vicentiu99 Vicentiu99 Am S.R.L. in domeniul foto si am semnat un contract de colaborare prin care ofer exclusivitate si fidelitate doar colaboratorului, contractul neavand optiunea ... (vezi toată discuția)