avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt furnizor pe eMAG Marketplace și am primit o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt furnizor pe eMAG Marketplace și am primit o factura

Bună ziua,

Sunt furnizor pe eMAG Marketplace și am primit o autofactură emisă de eMAG în numele firmei mele. Problema este că această autofactură nu apare în SPV (Spațiul Privat Virtual) la ANAF.

Întrebarea mea pentru cei care s-au mai confruntat cu această situație este:
Cum ați gestionat autofacturile emise de eMAG care nu se regăsesc în SPV?

Există o procedură standard de urmat?

Am încercat să obțin clarificări direct de la eMAG, însă răspunsul lor a fost următorul:

„Facturile de tip V-MKTP nu reprezintă facturi fiscale, astfel încât nu este necesară încărcarea lor în SPV, din informațiile noastre.
Pe facturile V-MKTP dvs. sunteți furnizorul.
Dacă acestea s-ar fi încărcat în SPV, dvs. ar fi trebuit să o faceți, deoarece factura se încarcă de firma ce figurează ca furnizor pe factură.”

Orice experiență sau clarificare din partea celor care au trecut prin această situație mi-ar fi de mare ajutor.

Mulțumesc mult!
Adriana
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AMC_Anna , utilizator 10:56, 24 Septembrie 2025
In primul rand trebuie sa luati legatura cu o persoana abilitata din partea eMAG din departamentul financiar-contabil, totodata trebuie sa luati legatura cu contabilul dvs. si nu in ultimul rand trebuie sa intelegeti exact de ce eMAG emite autofactura care de fapt din explicatiile dvs. reiese ca reprezinta o factura emisa de eMAG in numele dvs.

Daca facturile emise de catre eMAG in numele dvs. au aceleasi date ca si facturile emise direct de catre dvs. atunci acele facturi intr-adevar NU trebuiesc transmise in SPV deoarece le transmiteti dvs. din softul dvs. de facturare.

De retinut faptul ca trebuie identificat exact intreg procesul de emitere a facturilor de catre eMAG in numele dvs., si anume:
1. cand emite eMAG facturile in numele entitatii dvs.?
2. de ce emite eMAG facturile in numele entitatii dvs.?
3. exista acordul contractul ca eMAG sa emita facturi in numele entitatii dvs.?
4. ce se intampla cu acele facturi emise de eMAG in numele entitatii dvs.? care este motivul exact pentru care sunt emise in conditiile in care entitate dvs. isi indeplineste obligatia sa emita factura catre cllient si sa o transmita in SPV la ANAF...

Trebuie discutata, citita. clarficata si inteleasa exact toata procedura acestor facturi emise de catre eMAG in numele dvs.

Pentru mai multe intrebari si pentru suport va stau la dispozitie cu o consultanta corespunzatoare personalizata (contracost bineinteles)...
Buna ziua, nu cumva este voucher? Primim si noi pe firma astfel de "facturi", dar in stanga sus scrie VOUCHER SETTLEMENT | DECONT DE VOUCHERE. Adica sunt clienti care au reduceri.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
AMC_Anna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autofactura prestari servicii transport intracomunitar jonny_6 jonny_6 Buna ziua ! O firma din Romania care presteaza servicii de transport intracomunitar pt o firma din Austria a semnat o declaratie de acord privind ... (vezi toată discuția)
Pfa in spv bologa_vasile bologa_vasile Buna seara, Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, Am achizitionat de la firma X din Cehia materii prime care au venit pe parcursul a 3 luni insotite de CMR. Cand ar trebui emisa factura de catre X ... (vezi toată discuția)