Am avut un incident cu un alt cetatean, in care au avut loc schimburi de replici jignitoare, dupa care acesta mi-a zis ca "o sa-mi dea una" si a inceput sa se deplaseze spre mine. In acel moment, am inceput sa merg si eu spre el, pt. a nu parea intimidat. S-a ajuns sa ne impingem reciproc si cam atat, fara loviri sau vatamari corporale.
Imediat dupa acest moment, un politist aflat la fata locului a intervenit brutal din spate si m-a imobilizat, trantindu-ma la sol, fara avertisment verbal. Am depus plangere la parchet pt. abuz in serviciu si neglijenta profesionala, deoarece am suferit si un traumatism vertebral, documentat medical.
Intrebare: la audiere, cand am mentionat ca pot detalia si inceputul conflictului (care nu-l priveste direct pe politist), organul de cercetare penala a spus ca nu e nevoie daca nu s-a depus plangere si impotriva cetateanului, urmand sa ne axam strict pe plangerea formulata impotriva politistului. E normal acest lucru? Nu ar fi trebuit sa fie oferit tot contextul, chiar daca, initial, politistul nu a fost implicat? In acest fel e posibil ca celalalt cetatean sa ofere propria versiune de initiere a conflictului si eu sa nu o am pe a mea. Voi fi rechemat la audieri sau exista riscul sa nu, si sa se ia de buna numai versiunea acestuia?
In mod normal, n-ar trebui decat daca celalalt individ a depus plangere. Oricum, se cheama tratament diferentiat ceea ce vi s-a intamplat si exista chiar si ceva norme privind conduita politistului cu referire la prezumtia de nevinovatie.
Dosar penal
americanux
Buna,am un caz mai complicat dar a avut urmari tragice si nu vreau sa ma dau batut si nu voi renunta nici daca trebuie sa cheltuiesc tot ce am....pe scurt...mi ... (vezi toată discuția)
Abuz.
Gabriel1999
Salutare , am un unchii obisnuieste sa consume alcool , intr-o seara s-a dus la un local/pizzerie , a inceput sa se i-a la cearta cu un alt individ ( iesit din ... (vezi toată discuția)