avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune purtare abuziva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune purtare abuziva

Buna ziua!

Am avut un incident cu un alt cetatean, in care au avut loc schimburi de replici jignitoare, dupa care acesta mi-a zis ca "o sa-mi dea una" si a inceput sa se deplaseze spre mine. In acel moment, am inceput sa merg si eu spre el, pt. a nu parea intimidat. S-a ajuns sa ne impingem reciproc si cam atat, fara loviri sau vatamari corporale.
Imediat dupa acest moment, un politist aflat la fata locului a intervenit brutal din spate si m-a imobilizat, trantindu-ma la sol, fara avertisment verbal. Am depus plangere la parchet pt. abuz in serviciu si neglijenta profesionala, deoarece am suferit si un traumatism vertebral, documentat medical.

Intrebare: la audiere, cand am mentionat ca pot detalia si inceputul conflictului (care nu-l priveste direct pe politist), organul de cercetare penala a spus ca nu e nevoie daca nu s-a depus plangere si impotriva cetateanului, urmand sa ne axam strict pe plangerea formulata impotriva politistului. E normal acest lucru? Nu ar fi trebuit sa fie oferit tot contextul, chiar daca, initial, politistul nu a fost implicat? In acest fel e posibil ca celalalt cetatean sa ofere propria versiune de initiere a conflictului si eu sa nu o am pe a mea. Voi fi rechemat la audieri sau exista riscul sa nu, si sa se ia de buna numai versiunea acestuia?
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2025
Iamyou, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iamyou , utilizator 12:02, 20 Mai 2025
Mentionez ca celalalt individ nu a fost imobilizat, desi el a initiat agresiunea.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2025
Iamyou, utilizator
cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masluire dosar "lovit cu masina + fuga de la locul accidentului" aldu2222 aldu2222 Buna ziua , scuze daca nu am incadrad corect intrebare ./ voi fi cat se poate te scurt si la obiect , Asta vara tatal meu a fost lovit cu masina de ginerele ... (vezi toată discuția)
Agresat de organ... AduTsuuu AduTsuuu Buna ziua , am nevoie de un sfat de la voi care sunteti in pas cu legea, va rog sa imi spune-ti unde mai exact ma duc sa fac plangere? Am fost incatusat din ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)