avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire parțială a moștenirii: 2 parcele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire parțială a moștenirii: 2 parcele ...

Împărțire parțială a moștenirii: 2 parcele extravilan arabil intabulate din total de 8 – ce variantă e mai sigură și mai rapidă?
Bună ziua,
Avem un titlu de proprietate cu 8 parcele de teren arabil. Există certificat de moștenitor pe numele a 5 moștenitori, fiecare având cotă parte din toate cele 8 parcele. Două dintre parcele sunt deja intabulate și sunt folosite de unul dintre moștenitori, care ar dori să le aibă doar pe numele lui.

Care este cea mai simplă și sigură variantă legală ca aceste două parcele să îi revină doar lui? Se poate face prin donație, vânzare-cumpărare , nu se doreste partaj deoarece nu vor toti mostenitorii sa participe la intabularea celor 8 parcele de teren , sau exista partaj voluntar ? Toti mostenitorii sunt de acord sa semneze orice varianta stiind ca daca se rezolva cu cele 2 parcele restul ramane agatat.Mulțumesc frumos pentru lămuriri!
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
SKarina, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, doresc cateva lamuriri cu privire la modalitatea de partajare a unor terenuri. La data de 08.10.1996, tatalui meu si matusii mele (ambii decedati) ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan toma st toma st Doresc sa intabulez pe numele meu doua parcele teren extravilan, mostenire de familie. Santem trei frati, parintii decedati amandoi. Precizez ca sunt mai multe ... (vezi toată discuția)