avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote moștenire. Tata deține o cotă de 4/20 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote moștenire. Tata deține o cotă de 4/20 din bunurile de ...

Cote moștenire. Tata deține o cotă de 4/20 din bunurile de la bunici, fiind 5 frați., tata a decedat , eu sunt unic moștenitor, pe certificatul de moștenitor de pe tata scrie că eu dețin cota de 4/20 și ceilalți moștenitori cota de 4/16, apoi sunt enumerați ceilalți moștenitori, este corectă cota de 4/16 sau este greșită? Dacă este greșită mă afectează cu ceva la partaj, eu voi lua toate bunurile la partaj și dau sultă la ceilalți.
Pentru un unchii trebuie sa facem certificat de moștenitor suplimentar,, cota lui de 4/20 se împarte egal la cei 3 copii și soția supraviețuitoare, ce cote va scrie notarul în certificatul suplimentar să reiasă că dețin toți 4/20 din totalul întreg al masei succesorale?
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
Epuree, utilizator

Alte discuții în legătură

Partajul succesoral in 2 judete. intr-un judet s-a facut succesiunea ... Epuree Epuree Partajul succesoral in 2 judete. Intr-un judet s-a facut succesiunea pe bunicii tatalui meu, tata a decedat in alt judet si are bunuri, o cota parte, si in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Panici Doinita Panici Doinita Dacă in 2006, cand s-a facut succesiunea dupa bunica mea nu s- a tinut cont de certificatul de mostenitor dupa bunicul meu ( adica faptul ca unchiul meu a ... (vezi toată discuția)