avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul major care primeste indemnizatia de la un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul major care primeste indemnizatia de la un parinte pt ...

Copilul major care primeste indemnizatia de la un parinte pt intretinere fiind student, poate da o declaratie notariala ca este de acord sa primeasca banii in contul celuilalt parinte? Este legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce noimă ar avea!? Care ar fi rațiunea? El nu are un cont?
Ilegal nu e. Dar, pare că studentul n-ar avea nevoie de ei. Btw, cu ce titlu îi transmite celuilalt?
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
romascanu, moderator

romascanu a scris:

Ce noimă ar avea!? Care ar fi rațiunea? El nu are un cont?
Ilegal nu e. Dar, pare că studentul n-ar avea nevoie de ei. Btw, cu ce titlu îi transmite celuilalt?

Mulțumesc. Discutia e mai ampla. Nu are noima. Tatal, cu care sta copilul este f bine financiar, ii acorda tot sprijinul financiar copilului in tot ce are nevoie, dar considera ca este normal, sa primeasca el aceasta indemnizatie, iar copilul major este f de acord, ca mama sa vireze banii direct in contul tatalui, Pt copil e irelevant cumva pt ca tatal ii da cati bani are nevoie. Practic mama, este pusa in fata unei hotarari majoritare, voiam doar sa ma asigur ca e si legal. Dar daca este vointa majorului sa se vireze in contul tatalui, si este ok legal atunci asa procedez. Nu stiu cu ce titlu ii cedeaza. Mulțumesc frumos
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am zis că nu e ilegal.
Dar nici normal nu mi se pare.

Credeam că o să mă uimiți cu vreo nebănuită explicație.
Altfel, mă așteptam să aud că așa vrea tac-su. Asta spune multe despre personaj.

Copilul major „e f de acord”? Înțeleg. Dar așa, în general, are și el vreo părere sau doar îngână ce vrea tac-su?

În fața cărei „hotărâri majoritare” este pusă mama? Că singurul care ar avea un cuvânt de spus este copilul major!
Discuția ar trebui să fie între mamă și major (beneficiarul pensiei).

Întreținerea este datorată potrivit cu NEVOIA celui care o cere și cu mijloacele celui ce urmează a o plăti.

Tu, copile, ai nevoie de acești bani sau ceri cumva, așa, pe după frasin, să-l întrețină careva pe tac-tu?
Eu nu aș face așa ceva. Ești major, deschide-ți un cont...
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
romascanu, moderator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colega a explicat deosebit de corect si frumos mai sus.

Pe langa acordul majorului, problema este asa: mama ce doreste?
Mama este datoare copilului major. Tatal ia o decizie privind ce i se datoreaza copilului major (desi nu este decizia lui), copilul major este de acord (desi el trebuie sa ia decizia, se complace sa decida altul). Daca peste 2,5 ani copilul o executa pe mama pentru pensia neachitata, poate sa vina mama extrasului de cont cu platile catre tata, copilul avea dreptul sa isi primeasca el pensia, iar mama poate fi executata.

Nu inteleg nici eu de ce este necesara aceasta scarpinare cu mana stanga dupa urechea dreapta. Este o decizie foarte proasta pentru copil din multe puncte de vedere in ceea ce priveste relatiile de familie si maturizarea lui. Este la fel de proasta si pentru mama. Uite-asa am gasit alta majoritaate...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul major sa-si faca un cont bancar , cu un card atasat . Daca asta doreste - desi ( zic eu ) e … ciudat - sa dea tatalui cardul , ca acesta sa gestioneze banii primiti . Asa cum zicea d-na avocat , daca acesta isi va chema parintele platitor in instanta , dupa o vreme , ca nu i s-a platit pensia ? cu ce va dovedi mama ca a platit COPILULUI ? beneficiarului pensiei , nu tatalui … Mama va trebui sa-i plateasca toate restantele si sa-si obtina cum va putea ( instanta , executor , etc. ) banii de la tata … Va dati cu stangul in dreptul , parerea mea …
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere 2 copii pompilias pompilias Fiul meu are 11 ani.Pensia primita de la tatal sau este de 16,5%. Tatal sau mai are un copil de 3 ani pe care il creste si care locuieste cu el si caruia ii ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere pentru copil major AlexaAdi AlexaAdi Buna ziua as dori sa stiu daca pot sa ii cer fostului sot eu sau fiul meu prin instanta sa vireze bani in contul fiului meu odata cu cerere de mărire a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)