avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, aș vrea un sfat în privința unui caz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, aș vrea un sfat în privința unui caz în care ...

Bună ziua, aș vrea un sfat în privința unui caz în care am fost victima unui șantaj online acum ceva timp.
O persoană din altă țară (cunoscută pe o aplicație de dating) m-a șantajat să trimit bani pentru a nu răspândi nuduri cu mine.
Aș vrea să mă sfătuiți cum sa procedez, cui să mă adresez și unde aș putea să raportez un astfel de caz și mai ales dacă are rost, având în vedere ca s-a întâmplat online și nu e vorba de un cetățean al țării.
De asemenea ajută și dacă știți unde/pe cine as putea sa întreb sa ma îndrume ce e de făcut în astfel de cazuri.
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:16, 23 Mai 2025
Bună ziua,
Aș vrea să mă sfătuiți cum sa procedez, cui să mă adresez și unde aș putea să raportez ...
La politie.

De asemenea ajută și dacă știți unde/pe cine as putea sa întreb sa ma îndrume ce e de făcut în astfel de cazuri.
Un avocat. A se vedea sectiunea CONSULTANTI. www.avocatnet.ro/Consultanti...

Nu o sa va intreb cum de s-a ajuns sa aiba nuduri cu dvs., pentru ca faptul este deja consumat. Au fost situatii in care persoanele respective au spus ca au fost ademenite cu nuduri si promisiuni contra bani (banii lor), si acum nu vor decat sa isi recupereze sumele de bani (banii lor). In fine, nu se justifica santajul (fapta penala). In concluzie, depuneti plangere la politie cu toate probele pe care le aveti. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - santaj cu o filmare Anon4 Anon4 Am un prieten care a recunosc pe o filmare ca pot sa fac rost de haș sau de marijuana, am fost \"amenințat\" ca dacă nu dau niște bani o sa meargă cu ea ... (vezi toată discuția)
Santaj sexual, amenintare g5diana g5diana buna seara. am o problema destul de neplacuta :( dar inainte sa ma judecati, va rog sa ma ascultati. lucrez ca si model de videochat, dar pe partea de ... (vezi toată discuția)