avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificări cumpărare imobil în construcție de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificări cumpărare imobil în construcție de către concubini

Daca doresc sa cumpar un imboil casa tip insoruita, casa este in constructie:
1. Care e diferenta dintre promisiune, precontract si antecontrecat.
2. Daca casa e in constructie, eu in promisiune pot fi trecuta in carte funciara ca ipoteca legala.
3. Daca nu sunt casatorita, dar doresc sa iau casa impreuna cu partenerul cum procedeam la notar?
4. Banii de avans se dau in fata notarului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:46, 20 Mai 2025
1. Niciuna. Înseamnă același lucru.
2. Ipoteca legala e un drept, nu o persoană :) Se poate nota antecontractul în Cartea funciară, în sensul sa se știe ca imobilul respectiv a făcut obiectul unei promisiuni.
Ipoteca legala se notează în cazul unui împrumut sau al unei sume datorate, ceea ce nu e cazul dvs.
3. Puteți cumpăra în indiviziune, pe cotele părți declarate de dvs (de exemplu 1/2 și 1/2 sau 2/3 și 1/3 sau 3/4 și 1/4 etc.)
4. Nu, prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)