Am primit un proces verbal pentru depasire limita de viteza prin posta in care mi se cere sa spun numele conducatorului auto care a condus autoturismul la acea data.
Datele problemei sunt acestea:
In PV se spune ca viteza a fost depasita in data de 19.03.2025 in Craiova. Avand GPS pe masina am verificat si in acea data masina nu a fost in Craiova.
Intr-adevar masina a fost in Craiova cu 3 zile inainte, pe data de 16.03.2025.
Deci… concluzia mea este ca PV-ul este redactat cu data eronata si din cate stiu acesta ar fi nul.
De asemenea, din cate stiu, PV-urile de acest fel trebuie sa vina prin posta in decurs de maxim doua luni, iar doua luni au fost pana in data de 16.05.2025 deci un alt PV cu data corecta nu s-ar mai putea intocmi.
Daca nu raspundeti la aceasta comunicare (nu e PV de contraventie, ala se va incheia pe numele soferului, cu datele de identificare pe care le dati) amenda este de 1818 RON, fara a se putea plati la jumatate.
Puteti doar sa lungiti "boala", sa scrieti ca raspuns ca masina dvs. nu a fost in Craiova la data respectiva, si precizati ca puteti dovedi acest lucru cu sistemul de urmarire GPS montat pe masina. Probabil se vor uita mai exact si vor sesiza greseala si veti primi o noua solicitare.
Termenul maxim legal pentru astfel de "scrisori" este de 8 luni de la data faptei, 6 pentru intocmire PV si 2 pentru comunicare PV.
Proces verbal nul?
mariussica
Buna ziua
In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util.
In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)