avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume in UK si apoi in documentele din Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume in UK si apoi in documentele din Romania

Vreau să îmi schimb numele de familie după căsătorie, dar doresc să păstrez și numele de familie anterior ca al doilea prenume. Menționez că m-am căsătorit în UK cu un cetățean britanic. Dețin pașaport britanic, pașaport românesc și carte de identitate românească.

Care sunt pașii pentru a schimba numele în documentele românești? Dacă fac un Enrolled Deed Poll în Marea Britanie, voi întâmpina probleme cu cartea de identitate românească din cauza faptului că sunt cetățean britanic prin dual nationality?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
AGRM2024, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 21 Mai 2025
Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in ro cu deed poll din uk roberta996 roberta996 Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui in uk (obligatoriu de anuntat in ro?) Valentin123456789 Valentin123456789 Buna ziua. M-am mutat acest an in Anglia, mi-am schimbat permisul de conducere intr-unul englezesc, mi-am obtinut national insurance number..si acum as dori ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman/britanic am doua pasapoarte cu doua nume diferite.. Genic19 Genic19 Salut, In 2012 am devenit cetatean Britanic, inainte sa-mi fac pasaport Britanic am decis sa-mi schimb si numele si prenumele printr-un deed poll (din sa ... (vezi toată discuția)