avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Sunt cadru militar, de 7 ani in activitate, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Sunt cadru militar, de 7 ani in activitate, de curând ...

Buna ziua
Sunt cadru militar , de 7 ani in activitate , de curând am fost diagnosticat cu astm bronsic , conform cercetărilor mele , am.dreptul la o pensie de invaliditate , fără stagiu minim de cotizație , ma puteți ajuta cu informații? Asa este ?
Cel mai recent răspuns: Mimim9 , utilizator 17:09, 21 Mai 2025
Buna ziua

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:

a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;

b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;

c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.
Da , pe lista se afla si astm ul.bronsic , dar la.vechimea mea , se va lua in calcul media celor 6 salarii ?.
Mulțumesc

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:

a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;

b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;

c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru incapacitate de munca leus leus Pensia pentru invaliditate, pensionar gr 3, revizuibila , (pierderea capacitatii de munca peste 50%) este aceiasi sau asimilate cu indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala laurentiuluca88 laurentiuluca88 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva va rog articolul acesta:Au dreptul la pensie de invaliditate persoanele care si-au pierdut total sau cel putin ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu sau nu ceva stagiu de cotizare pentru acordare pensiei de invaliditate. vitasea77md vitasea77md Buna ziua. Barbat la 60 de ani (angajat la o firma) a suferit atac vascular cerebral. A ramas paralizat pe jumatate corpului. Poate beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)