avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru incapacitate de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru incapacitate de munca

Pensia pentru invaliditate, pensionar gr 3, revizuibila , (pierderea capacitatii de munca peste 50%) este aceiasi sau asimilate cu indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 7 Octombrie 2015
Pensia de invaliditate nu poate fi asimilata cu indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca.

Persoanele asigurate pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in sistemul de asigurari sociale de sanatate au dreptul, in conditiile legii, pe perioada in care au domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, la concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:
a) accidentelor de munca si bolilor profesionale, conform legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei si SIDA;
c) bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu medical vali cracana vali cracana Cu cat la suta se plateste certificatul medical cu codul 321 si 325 (vezi toată discuția)
Concediu medical ContSters154162 ContSters154162 Care e perioada de timp maxima in care o persoana cu o boala grava poate sta in concediu medical neintrerupt? Poate angajatorul sa concedieze in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Pensie de invalidatate sabrina__cr sabrina__cr Tanara 26 ani diacnosticata cu schizofrenie timp petrescut in campul muncii 6 luni Poate beneficia persoana respectiva de pensie de invaliditate? (vezi toată discuția)