avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire dubla
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire dubla

Poprire dubla.
Buna ziua. Este legal sa se infiinteze o poprire dubla pe cele 2 conturi bancare pe care le detin pentru aceeasi creanta de catre acelasi Birou Judecatoresc (a doua poprire a fost infaptuita pentru ramasita din creanta initiala)? Este o poprire totala pe ambele conturi bancare, adica nu mai am acces deloc la sumele pe care le detineam sau pe care urma sa le primesc, practic m-au lasat fara nici un fel de fonduri. Mentionez ca nu am venituri salariale, doar venituri din alte activitati pentru care platesc taxe la ANAF. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
pip123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:16, 22 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă banii depuși la bancă sunt economii, legea permite executarea lor 100%.
Nu este poprire dublă dacă aveți depozite bancare la 2 bănci.
Dapix, utilizator
Banii nu erau in cont de economii, erau in conturile curente. Nu aveam nici un fel de depozit la cele 2 banci, doar sume pentru cheltuieli zilnice.
pip123, utilizator
Acest aspect n-are relevanță, erau bani în cont din care executorul avea de unde recupera creanța creditorului.

Păstrați măcar o parte din bani în casă pentru a vă putea asigura subzistența.
Dapix, utilizator
Si totusi Ordinul ANAF nr. 626/2023 spune altceva. Prin noua procedură, instituţiile bancare sunt obligate să reconcilieze împreună cu ANAF informaţiile existente în bazele de date, astfel încât să comunice mai clar între ele, iar contribuabilii să nu mai fie popriţi simultan pe mai multe conturi pentru acoperirea aceleiaşi datorii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un pic au si ei dreptate. Daca ati avea 2 conturi si numai unul destinat popririi, dumneavoastra l-ati goli pe cel cu poprirea ca sa nu mai aiba ce popri. Mai simplu este sa va achitati datoria si sa scapati de poprire. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi razvan22 razvan22 buna seara mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)
Poprire cont gol alivis789 alivis789 Buna ziua, Acum aprox. 1 an mi-a venit o poprire pe un cont bancar, singurul pe care il aveam la momentul respectiv, pentru o amenda de circulatie. Contul ... (vezi toată discuția)