avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschid un magazin online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschid un magazin online

Buna ziua. Ma gandesc sa deschid un magazin oline traiesc in Spania si produsele vor fi de aici. (nu alimentare). Dar nu am idee de ce am nevoie pentru a fi totul legal.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
george-neagu, moderator
Buna ziua

Inteleg ca doriti ca activitatea sa se desfasoare in Romania.
Primul pas este sa deshideti un SRL.
Apoi site de prezentare pentru magazinul online.
Aveti nevoie si de contabil. Trebuie obtinut codul de TVA intracomunitar.
ETC.
Buna ziua,

Aveti in vedere partea contractuala (termeni si conditii ), cat si legislatia GDPR.

Organizaţiile şi indivizii care prelucrează date cu caracter personal au obligaţia de a le păstra astfel încât să le fie asigurată confidenţialitatea şi securitatea. Aceste obligaţii sunt subsumate dreptului la protecţia datelor cu caracter personal, reglementat prin Regulamentul (UE) 2016/679.

Inclus, potrivit jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, în conținutul dreptului la viață intimă familială și privată, garantat de art.8 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, dreptul la protecţia datelor cu caracter personal și-a găsit de curând consacrarea, în cadrul drepturilor fundamentale ale persoanei, prin art. 8 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, instrument juridic fundamental al Uniunii care a căpătat valoare juridică prin intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona.

În România, Regulamentul (UE) 2016/679 se aplică prelucrărilor efectuate:
• prin intermediul unui sistem de prelucrare automatizată (computer);
• pe suport de hârtie sau în orice altă formă de prelucrare neautomatizată dacă fac parte dintr-un sistem de evidentă sau sunt destinate să fie incluse într-un astfel de sistem;
• indiferent de forma acestora: fotografii sau înregistrări video ale imaginii sau înregistrări ale vocii, date biometrice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc despagubiri gdpr? Xerxes77 Xerxes77 Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri. In cazul ... (vezi toată discuția)
Unde sa autorizez activitatea? (lucru online de acasă) Ionut1812 Ionut1812 Bună, Dacă fac un pfa pentru a lucra remote (de acasă, pe calculator) pentru firme din străinătate, unde trebuie sa imi autorizeze activitatea ... (vezi toată discuția)
Comercializarea unui produs cosmetic din ingrediente naturale Specialnov Specialnov Bună ziua! Doresc să comercializez un produs cosmetic realizat din ingrediente naturale 100%. Dețin codurile CAEN necesare, însă nu știu ce pași ... (vezi toată discuția)