avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am mostenit un teren cu o suprafata mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am mostenit un teren cu o suprafata mai mare decat ...

Buna ziua, am mostenit un teren cu o suprafata mai mare decat in acte, in acte terenul are 800 mp si in realitate 1300 mp. Am vazut tot aici un raspuns pe forum ca as putea totusi intra in posesia diferentei de 500 mp fara a fi nevoie de deschiderea unei actiuni in instanta. Este posibil ce spune acest coleg de pe forum?
"Se poate face inscrierea in cartea funciara dupa definitivarea masuratorilor de cadastru, dar mai intai trebuie sa inregistrati suprafata totala la taxe si impozite, sa se deschida rol fiscal cu suprafata respectiva, abia apoi ocpi va trece la inscrierea acestuia, acest lucru este incadrat la ,,notarea posesiei,,. Timp de trei ani, daca nu este atacat de nimeni si nu se fac alte mentiuni in cartea funciara, va deveni de drept si nu numai in fapt in posesia dvs. Posibil sa mai aveti nevoie de alte adeverinte justificative de la primarie cum ca nu este cunoscut ca detinator o alta persoana fizica/juridica; si bineinteles, la memoriul tehnic al cadastristului se vor atasa si declaratii de vecinatate."

Alte discuții în legătură

Cadastru pe teren mai mare decat in acte . bogdanaaa bogdanaaa Buna ziua . Dețin două titluri de proprietate în provincie . Un titlu cuprinde 1200 mp și este clasificat curți construcții ,are o casa bătrânească ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)
Mutare gard si inscriere carte funciara Mircea Razvan Mircea Razvan Tatal meu veteran de razboi impreuna cu mama mea au achizitionat un teren de 500m.p. in 1957 la Busteni.La acea data nu erau consemnate laturile ci numai ... (vezi toată discuția)