avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii-mama singura program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii-mama singura program de lucru

Buna ziua,
Sunt mama singura, am o fetita de 7 ani care este la clasa pregatitoare.
Fetita mea face after si eu o iau dupa serviciu.
Programul meu este de la 8 la 16:30 si fetita mea termina afterul la 16;00.
Exista o derogare pentru mamele singure sa plece mai devreme de la serviciu fara sa fie sanctionate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 23 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o derogare, in text de lege, pentru mamele singure sa plece mai devreme de la serviciu fara sa fie sanctionate.
Asa ceva poate fi mentionat in Reg. Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt o mama singura (copilul nu are tata in certificat) si copilul ... Iustina c Iustina c Sunt o mama singura( copilul nu are tata in certificat) si copilul a inceput recent cresa. As vrea sa stiu daca se poate cere angajatorului sa lucrez remote si ... (vezi toată discuția)
Statul peste programul de lucru EmmaM. EmmaM. Bună ziua! Am și eu o întrebare legată de statul peste programul de lucru. În prezent sunt angajată la o firmă cu 2 cm, respectiv unul de 8h și ... (vezi toată discuția)
Normarea muncii Alexandru-r Alexandru-r Sunt supus unei normari ciudate, prin logare la o platforma, unde daca te loghezi un minut peste (sa spunem la 8:01 in loc de 8:00 sau 7:59), ca sa recuperezi ... (vezi toată discuția)