avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fratele meu a fost incadrat la gradul 2 de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fratele meu a fost incadrat la gradul 2 de invaliditate suferind ...

Fratele meu a fost incadrat la gradul 2 de invaliditate suferind de schizofrenie.
I-a venit decizia de pensionare cu suma de 611 lei.
E posibil sa fi gresit cei de la casa de pensii?

Pe Internet am gasit ca:
"Pensia minimă de invaliditate gradul I: 950 lei
Pensia minimă de invaliditate gradul II: 800 lei
Pensia minimă de invaliditate gradul III: 600 lei"

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
earolf, utilizator
Cel mai recent răspuns: earolf , utilizator 18:37, 24 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postarea dvs e falsă raportată la problema pusă in topic.
Pensia de boală nu-i în sumă fixă și nici în cuantum diferit pe gradele de invaliditate.
Multumesc. E posibil totusi sa primeasca 1281 de lei asa cum vad ca scrie aici: [ link extern ] ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va primi pensie (nu indemnizație) pe cupon in sold de 1.281 lei.

Cei de la Casa de pensii n-au greșit calculul, atât punctaj a obținut din contributivitate.
611 lei este pensia lui reală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
Dapix, utilizator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Știe cineva cât este cuantumul unei pensii de invaliditate ... Melania73 Melania73 Știe cineva cât este cuantumul unei pensii de invaliditate gradul 2 pentru că mie astăzi mi a ajuns decizia de pensionare cu suma de 423 RON este chiar o ... (vezi toată discuția)
Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept ... alexser24 alexser24 Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept de munca/patru ore. Am depus dosarul la casa de pensii Bucuresti. Voi lua 1125 ron(caz boala) ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)