avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa închiriez un loc de parcare de la primărie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa închiriez un loc de parcare de la primărie in Iasi ...

Vreau sa închiriez un loc de parcare de la primărie in iasi. Am masina pe firma, si de la primărie mi-au cerut sa fac contract de comodat autentificat. Am fost la notar și au zis ca nu fac contracte de comodat de pe firme spre persoane juridice. Este adevărat? Ce alt fel de contract as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:47, 25 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, ceea ce v-a spus notarul este adevarat, adica „nu fac contracte de comodat de pe firme spre persoane juridice”.
Si daca nu fac, atunci inseamna ca nu fac.
Exista o logica, si anume faptul ca firmele nu fac acte cu titlu gratuit, pentru ca nu sunt fundatii de caritate (se cam incalca reglementarile fiscale). Cu toate acestea, codul civil nu interzice astfel de contracte. Dar de obicei nu se fac, pentru primul motiv.
Ca solutie: Fie cautati un alt notar, fie faceti un alt tip de contract, de pilda de imprumut (cu bani), fie cumparati masina cu totul. (si or mai fi si alte solutii).
Si nu in ultimul rand, trebuie citita reglementarea locala (HCL ul) pentru ca acele conditii difera de la o primarie la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat camyv camyv Se poate face contract de comodat auto intre o persoana juridica si un PFA (vezi toată discuția)
Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat? ofeliadaniel ofeliadaniel Buna seara! Vreau sa-mi inchiriez un loc de parcare si masina este pe tatal meu. Eu locuiesc la o alta adresa unde vreau loc de parcare.Ca sa-mi aprobe cei de ... (vezi toată discuția)