avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ce tip de contract poate aproba instanta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ce tip de contract poate aproba instanta in cazul ...

Buna ziua. Ce tip de contract poate aproba instanta in cazul unui interzis judecatoresc( cu handicap si incapabil de a se ingriji singur) care detine un imobil mai exact 3/4 spre instrainare? Eu si sotul meu detinem restul din proprietate de la mama acestuia care este si tutore dar are o varsta inaintata . Intrebarea este ce tip de contracte se pot face intre noi si interzisul judecatoresc pentru intregirea proprietatii? Noi locuim deja in aceeasi curte si platim facturile .
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
Marcela44, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcela44 , utilizator 19:15, 25 Mai 2025
Buna ziua. Ce tip de contract? NU se poate raspunde. Depinde de datele concrete ale spetei.
Ati initiat deja o actiune in instanta? sau acum va ganditi ce sa faceti? Care este scopul urmarit?
Ce doriti sa faceti cu interzisul? Daca vreti sa ajunga in strada, nu o sa vi se aprobe nimic.
Deci, pentru un raspuns mai aplicat, este nevoie de lamuriri.
Pentru confidentialitate, contactati un avocat.
Nu am initiat nici o procedura inca. Vrem sa avem grija de interzis sa ii oferim ingrijire de catre o persoana autorizata.Nu stim ce tip de contract trebuie sa cerem instantei spre aprobare ca sa fie in interesul interzisului.Stiu ca prima procedura ar fi instituirea unui curator.
Marcela44, utilizator
Ocrotitul unde locuiește în prezent'?
Are casă în proprietate unde să locuiască'?

Interesul lui este să-i asigurați o garsonieră sau o căsuță în proprietate unde să domicilieze în liniște.

Dacă nu-i o tranzacție în interesul persoanei pusă sub tutelă, instanța nu va admite nici un fel de contract.
Dapix, utilizator
Ocrotitul locuieste in casa lui, proprietate personala cum am specificat mai sus, detine un imobil. Dar are nevoie de ajutor pentru ingrijirea si intretinerea sa, tutorele sau are grija de el acum dar nu va fi valabil si pe viitor din cauza varstei. .Acest lucru vrem sa ii oferim noi. Din nou intreb, instanta cu ce tip de contract este de acord? ca sa stim si noi ce anume vom avea de facut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis judecatoresc bep bep In ce conditii tutorele unei persoane puse sub interdictie prin sentinta judecatoreasca (alienare mintala) poate sa-si stabileasca domiciliul intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil interzis judecatoresc adi.vali29 adi.vali29 Buna ziua. In urma unei succesiuni de pe urma careia rezulta ca mostenitori un unchi, doua matusi si tatal nostru decedat avem parte de pe urma tatalui. Este ... (vezi toată discuția)
Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)