avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Fratele meu s-a inscris pt o vacanță in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Fratele meu s-a inscris pt o vacanță in Egipt in ...

Bună ziua! Fratele meu s-a inscris pt o vacanță in Egipt in luna ianuarie. Nu s-a înscris direct la agenție, ci intr-un grup de prieteni, acestia ocupându-se de organizare. A achitat inițial un avans de 500 de lei, apoi inca 1500 de lei. Intre timp s-a răzgândit pt că prețul excursiei tot creștea. Acesti bani i-a dat "in mână", printr-un prieten care participă in excursie. Organizatorii nu vor să-i mai dea niciun ban inapoi, spunând ca nu are nicio dovadă si nu are ce sa le facă. Are vreo sansă in instanță dacă are ca dovadă niste conversatii whatsapp și un martor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 28 Mai 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa meargă la poliție.
Daca e înșelăciune ar trebui sa știe politia.
Cam pare înșelăciune.

București 2025
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Plângere penala măcar pt a pune presiune pe ei.Colegul are dreptate pare înșelăciune.Daca dădeau banii mai departe către o agenție ar fi trebuit sa facă dovada acestui fapt ,sa i explice fratelui dvs etc.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am văzut ieri reclame pe rețelele sociale exact pe acest sistem.
Nu dați bani decât la sediul agenției de turism.
În ziua de astăzi multi prefera sa fie condamnați și sa nu dea banii înapoi.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Nu prea inteleg de ce trebuie sa intermedieze cineva datul banilor si inscrierea la agentia de turism. Este țeapă 100%. Si cum invatatura costa, nu cred ca va mai primi ceva inapoi. Au avut ei grija sa se apere. Si eu am platit o excursie din fata calculatorului, pe site-ul agentiei de turism, am fost in excursie si a fost foarte frumos. Nu agreez intermediarii. Dar pentru ca exista cerere pentru astfel de tepe, exista si oferta. Normal ar fi sa faceti plingere la politie. Cum a spus si Dl Lasconschi unii prefera puscarie si ramas cu banii pentru ca legea permite. Succes!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea este Abuz de încredere, astfel cum povestiți că s-a întâmplat. Banii au fost dați unor prieteni care s-au ocupat și în care fratele avea încredere dinainte, înțeleg. Deci nu a fost indus în eroare de făptuitor, pentru a avea încredere în el, a dat o sumă, apoi alta. La un moment dat s-a răzgândit, având suspiciuni.
Art. 238 Cod penal: Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Rapid plângere penală la Parchetul de pe lângă judecătoria de la domiciliu, dacă nu au trecut trei luni de la data la care a luat la cunoștință că a fost prejudiciat. Actiunea se pune in miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, care se depune în maxim trei luni. Tipărește conversațiile pe watsapp și poate arăta că a dat banii pentru excursie, că i-a cerut înapoi când a avut suspiciuni, că i s-a refuzat restituirea banilor. Indică și martori, dacă este cazul și alte persoane păcălite, posibil să mai fie. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
herminast, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca nu primesc un pachet inapoi politia poate sa mi faca ceva? ankalupu ankalupu am trimis un paket la cineva , care acum nu l mai doreste, prin posta. daca eu nu vreau sa l primesc poate politia sa mi faca ceva? mentionez ca am vorbit prin ... (vezi toată discuția)
Bilet de odihna fals. ContSters225642 ContSters225642 Art 215 alin. 1, 2, 3, art 7, alin. 2 din legea 241/2005. O cunostinta este invinuita de asa ceva. Are citatie de la Politie pe data de 18.11.2011. Ce s-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune agentie de turism danassis danassis Buna seara, O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca \\"agentia\\" ... (vezi toată discuția)