avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Care sunt pasii de urmat pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Care sunt pasii de urmat pentru recunoasterea tatalui ...

Buna ziua !
Care sunt pasii de urmat, pentru recunoasterea (de buna voie) a tatalui biologic dupa 6 ani?
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
sila.1965, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recunoasterea benevola a copilului se poate face la Starea Civila în primele săptămâni/luni de la nastere.
După 6 ani, e cam târziu. Este posibil sa va refuze declaratia la Starea Civila și sa fie nevoie sa va adresați instantei se judecata pentru stabilirea paternității.
Im cadrul procesului o sa se efectueze și test ADN .
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
cf codului civil, va puteti recunoaste oricand copilul, deci nu are cum starea civila sa va refuze.
Copilul il puteti recunoste si prin declaratie la notar.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Recunoasterea minorului din afara casatoriei poate fi facuta oricand, prin declaratie notariala sau prin declaratie data in fata ofiterului de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz de punere in aplicare la starea civila Roman85 Roman85 Doamnelor si Domnilor avocati va supun atentiei urmatorul caz la care astept un raspuns Am fost la notariat am dat declaratie de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere stirbu67 stirbu67 Buna ziua, Tatal EL in concubinaj cu mama EA (EA fiind casatorita cu EL-2), concep un copil care poarta numele lui EL-2. EA paraseste domiciliul lui EL ,lasa ... (vezi toată discuția)