avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sunt actionar important la o SC SA tip inchis
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sunt actionar important la o SC SA tip inchis

Buna ziua,Sunt actionar important la o SC SA tip inchisa de unde am iesit la pensie la limita varsta.Care este raportul juridic in continuare dintre mine si respectiva SC?Ce obligatii raman intre mine si ceilalti actionari ramasi in firma?Se fac mentiuni in Registrul actionarilor?In ce conditii pot renunta la actiunile mele? In ce conditii pot fi cumparate actiunile mele de catre ceilalti actionari ramasi in respectiva firma ?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:54, 31 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți actionar, nu salariat. Și asta cât timp va păstrați pachetul de acțiuni. Deci nu se schimba nimic prin faptul ca acum sunteți pensionar.
Dacă doriți sa va vindeți pachetul de acțiuni, o puteți face prin contract de vanzare actiuni la notariat catre unul sau mai mulți actionari, cum va înțelegeți și apoi contractul îl înregistrați la Registrul comerțului. Sau puteți sa va păstrați acțiunile și sa le lăsați moștenire.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
george-neagu, moderator
Multumesc mult.Folositor raspunsul prompt.Deci actionarul majoritar nu ma poate obliga sa-i vand lui actiunile mele.
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate actiuni societate in insolventa ContSters288234 ContSters288234 daca fabrica a intrat in insolventa si sa vindut......mai sunt valabile actiunile mele.? sau mai pot face ceva cu ele (vezi toată discuția)
Actiuni detinute sau nu Iceberg Iceberg ...Va cer sfatul intr-o problema ivita acum cateva zile in care nu stiu cum sa procedez. Pe scurt... detin actiuni la o societate comerciala inca din anii de ... (vezi toată discuția)
Actiuni soc.com.rombet sa bacau ametist ametist In urma cu cativa ani buni (cam 12) am cumparat actiuni la SC Rombet SA Bacau. Cat timp am lucrat la ei am primit dividende. La fel si cred ca in anul urmator, ... (vezi toată discuția)