avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare stimulent insertie cand celelalt parinte nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare stimulent insertie cand celelalt parinte nu isi ia lunile de concediu

Buna. Am fost in concediu de creste copil pana la implinirea varstei de 1 an si 9 luni a copilului, varsta la care am revenit la munca, incadrandu-ma pentru primirea stimulentului de insertie. Am primit acest stimulent timp de o luna, dupa care, intrucat tatal copilului nu a luat "lunile tatalui" de concediu, stimulentul mi-a fost suspendat pe motiv ca daca nici unul dintre parinti nu sta cu copilul, ambii parinti "vor fi penalizati". Eu percep acest stimulent ca pe un "stimulent" de a reveni la munca. Corect mi s-ar fi parut ca unul dintre parinti sa beneficieze fie de indemnizatie concediu crestere copil, daca sta cu copilul, fie de stimulent de insertie, daca revine la munca. Totusi mi s-a explicat ca "am fost penalizata" pentru ca sotul nu a vrut "sa vada si el cum este sa stai cu un copil mic". Dincolo de aceasta, este corecta decizia de a-mi fi suspendat stimulentul de insertie in cazul refuzului tatalui copilului de a lua cele doua luni de concediu?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
Nokta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 26 Mai 2025
Este gresita decizia .. trebuia suspendata plata doar pentru lunile tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare stimulent de insertie irolf irolf Buna seara. Astazi am fost informata ca mi-a fost suspendat stimulentul de insertie pentru luna premergatoare datei in care copilul implineste 1 an. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)