avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism vândut cu acte în regula. Asigurare, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism vândut cu acte în regula. Asigurare, revizie, itp scris ...

Autoturism vândut cu acte în regula. Asigurare,revizie,itp,scris în certificatul de înmatriculare că a fost înstrăinat la X cu dată și semnătură și contractul de cumparare pe care e scris de primaria vânzătorului că nu are datorii. Cumpărătorul o vinde la altul fără să o înregistreze la primărie. 1-Vânzătorul cum o mai poate radia și când? 2-Posibile amenzi venite pe numele celui care e scris în acte ,cum scapi de ele și cum o radiezi? As vrea răspuns și va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
Dan1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 15:35, 26 Mai 2025
1. Vinzatorul nu o poate radia, nemaifiind proprietar.
2. Se contesta in instanta acele PV de contraventie, cerind anularea lor si motivind in drept pe baza deciziei 4/2018 a ICCJ, ca nu mai aveti vreo responsabilitate in aceasta situatie, conform probelor pe care le atasati la plingerea contraventionala a dvs., , ce atesta transcrierea de proprietate.
[ link extern ] /
Vanzatorul o scoate din evidenta fiscala in baza contractului de vanzare-cumparare , cu cererea de scoatere din evidenta fiscala. Trei exemplare ale contractului , vizate de fisc, se inmaneaza cumparatorului.
In ce priveste polita de asigurare, vanzatorul este obligat sa instiinteze compania de asigurari , sa solicite anularea politei si restituirea primei de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirare.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
Olga Tanasa, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism vândut cu acte în regulă. itp+rca+rovinetĂ+c.v ... Dan1947 Dan1947 Autoturism vândut cu acte în regulă. ITP+RCA+ROVINETĂ+C.V pe care e scoasă de la taxe si impozite, pe Certificatul de inmatriculare e scris ca am vândut ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca vgeorge vgeorge Am vândut recent autoturismul și pentru recuperarea diferenței de RCA, asiguratorul mi-a cerut la dosar o copie a CIV cu numele noului proprietar (ceea ce e ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la impozit un autovehicul Balasa13 Balasa13 Bună ziua, am o dacia 1310, pe care am cumparato cu contract de vânzare cumpărare, in 2013, dar nu am făcut transcriere, iar din 2015 nu am mai făcut nici ... (vezi toată discuția)