avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tratament fiscal discriminatoriu - CASS dobanzi ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tratament fiscal discriminatoriu - CASS dobanzi (aferente depozitelor) bancare

Pentru veniturile din dobanzi (aferente depozitelor) bancare se plateste CASS. Mecanismul este descris in detaliu aici: [ link extern ]

Pentru dobanzi de 19799 lei platesti CASS 0 deci ramai cu 19799 lei.
Pentru dobanzi de 19800 lei platesti CASS de 1980 lei deci ramai cu 17820 lei.

Intrebare: reprezinta aceasta (mare) diferenta tratament fiscal discriminatoriu - diferenta de CASS datorat de 1980 lei intre doua persoane ale caror venituri difera cu 1 leu - si poate fi atacat in justitie articolul corespunzator din Codul Fiscal?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
flix.buster, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:29, 29 Mai 2025
Buna ziua

Nu reprezinta un tratament discriminatoriu pentru ca aceeasi regula se aplica tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru un venit net din dr.de autor in anul 2024? DALIENA.67 DALIENA.67 Buna ziua!Pentru un venit net din dr.de autor in anul 2024 se plateste cass la 12 salarii*3300 =39.600 sau la 6 salarii*3300=19800? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Somatie cnas legal sau nedrept farmacist1984 farmacist1984 Buna ziua, In perioada septembrie- ianuarie 2008 nu am avut nici un venit( am terminat facultatea si am invatat pentru rezidentiat). In luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)