avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivatie vs Dispozitiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivatie vs Dispozitiv

Imi puteti spune, va rog, se iau in considerare mentiunile/precizarile din Motivatia hotararii, daca acestea nu sunt trecute si in dispozitiv ("Decide") ? Sau se iau in calcul doar precizarile din Dispozitiv? in sensul ca doar precizarile din dispozitiv trebuiesc respectate?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
Catalina2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalina2000 , utilizator 17:17, 27 Mai 2025
Dispozitivul hotărârii contează.
Daca exista nelămuriri între dispozitiv și considerente mergeti urgent la avocat

București 2025
Multumesc.

A avut loc si un proces de lamuriri si completari unde s-au facut unele completari, iar deoarece nu se poate schimba decizia din Apel, la redactarea hotararii au lasat dispozitivul aferent Apelului asa cum era, dar in motivatie au adaugat unele precizari din cadrul completarilor - astfel, intrebarea mea este: nu sunt obligata sa execut Apelul (dispozitivul apelului) ci pot astepta comunicarea hotararii aferente procesului de clarificari, pentru a pune in executare propriu zis cerintele din Apel cu modificarile ulterioare, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare Catalina2000 Catalina2000 Proces divort cu fond+apel+clarificari - in cadrul apelului s-a schimbat programul de vizita fata de fond, iar la procesul de clarificari s-au facut unele ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pentru a urgenta redactarea unei hotarari judecatoresti? ... Andreea2187 Andreea2187 Ce se poate face pentru a urgenta redactarea unei hotarari judecatoresti? Procesul s-a terminat in luna septembrie si pana acum nu am primit nimic (vezi toată discuția)
Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)