avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Aș dori să știu dacă este legal ca o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Aș dori să știu dacă este legal ca o persoana ...

Buna ziua,
Aș dori să știu dacă este legal ca o persoana juridică să folosească anumite diplome de specializare ale anumitor persoane in diverse scopuri nedeclarate,doar in virtutea unui scop declarat pentru care a fost nevoie de depunerea acestor documente.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:15, 28 Mai 2025
Poate detaliati mai mult ..sunt anumite domenii in care se practica asa ceva.
Spre exemplu,in domeniul dirigenției de santier.Sunt multe firme,care în baza unui contract anterior,își permit să meargă la licitații cu diplomele fara acordul proprietarului.Sau,spre exemplu,in domeniul cursurilor cu drept de autor.Face autorul un curs,și apoi,cu diplomele participa la toate licitațiile posibile,în condițiile în care cursul este autorizat cu persoana respectiva că lector..
Mulțumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Poate detaliati mai mult ..sunt anumite domenii in care se practica asa ceva.

In raportul juridic incheiat intre titularul diplomei si acea entitate trebuia sa se stabileasca si conditiile de folosire a diplomei.

Consider ca daca se stie autoritatea unde a fost folosita fara a avea acordul titularului, atunci acesta poate depune o sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare cursuri ileonte ileonte Buna ziua Poate ma puteti ajuta cu cateva lamuriri. Sunt traducator autorizat pe limba engleza ( am studii superioare) si detin o entitate juridica. As vrea ... (vezi toată discuția)
As putea invata si pe altii despre achizitii publice, ce trebuie sa fac? vizante vizante Am lucrat in domeniul achizitiilor publice cca 7 ani (in perioada 2002 - 2009). Am fost sef serviciu Achizitii publice la o institutie de stat (cca 200 ... (vezi toată discuția)
Diploma contrafacuta VanDamme VanDamme Buna ziua. Am o nelamurire pe care vreau sa o clarific. Vara-mea si sotul ei vor sa plece in alta tara. Sa se stabileasca acolo. Ea are studii ... (vezi toată discuția)