avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ar putea cineva sa ne ajute cu un sfat? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ar putea cineva sa ne ajute cu un sfat? Noi, per juridica, ...

Buna ziua,

Ar putea cineva sa ne ajute cu un sfat? Noi, per juridica, avem un contract de chirie la un punct de lucru pe inca 2 ani, cu pretul precizat in contract, fara clauze de schimbare a pretului dar cu o clauza de incetare a contractului prin denuntare unilaterala care suna asa:

“prin denuntare unilaterala de catre oricare dintre partile prezentului contract, cu o
notificare prealabila…”

Proprietarul cere marirea chiriei fara un motiv real sau justificat si noi nu suntem de acord. Poate termina contractul ca o “pedeapsa”?

Multumim frumos
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
remusb01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînțeles că poate atât timp cât exista clauza respectiva..Nu are nevoie de nic o justificare asa cum nici dvs nu aveți dacă ați intelege sa uzați de clauza respectiva.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Denuntarea unilaterala Cristina.P Cristina.P Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala ... (vezi toată discuția)