avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire contor apa (pe condominiu) cu contract ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire contor apa (pe condominiu) cu contract individual

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva!
Locuiesc pe o strada privata, cu utilitatile comune sub strada. Fiecare casa are contract (si contor) individual cu Veolia (compania de apa), dar avem si un contor de condominiu.
Situatia e urmatoarea: anul trecut in octombrie, Veolia a schimbat contorul (proprietatea mea) cu un altul (NU NOU!), pe motiv ca expira masuratoarea metrologica. Noul contor s-a stricat (nu mai arata nimic pe display), iar Veolia imi cere sa platesc noul contor ce s-ar inlocui. Este legal sa faca asta, cat timp eu nu am avut de ales cand s-a montat acest contor nou, nu am avut posibilitatea sa fac eu instalarea, etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:21, 11 Iunie 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum anume scrie in contract despre schimbarea contorului ? Poate dupa o perioada de ani, sau in anumite conditii. Dar, daca acel contor, proprietatea dvs. a fost luat de pe pozitie si verificat metrologic de catre furnizor, inseamna ca sunteti indreptatit sa cereti sa vi se restituie proprietatea. Sa vi-l monteze inapoi, si sa ia contorul defect de pe pozitie. S-a stricat un contor care nu va apartine. Acel contor nu este proprietatea dvs. si nu puteti fi facut raspunzator de starea lui.
Faceti toate astea in scris, si , daca trebuie, cereti unui avocat, contra cost sa va scrie o notificare avocatiala, dupa studierea contractului. Se vor "linisti".
Subscriu ! Locuiesc in Ilfov si in localitatea mea in urma unei campanii de inlocuire a apometrelor cu altele cu transmitere a indexului la distanta , toate costurile legate de modificarea instalatiei si inlocuirea apometrului a fost suportata de Veolia

latka a scris:

Daca aveti facturare individuala si este contorul furnizorului, toate costurile legate de contor sunt ale companiei, conform legii 241/2006,. Tot ce e dupa contor cade in sarcina dvs.
[ link extern ]

w_v_w_v a scris:

Contorul general apartine distribuittorului si e in sarcina lui sa il schimbe .
Din cauza ca aveti drum privat contorul celalat va apartine.
Daca nu intelegeti va adresati catre ANRSC la petitii@anrsc.ro .

'Fiecare casa are contract (si contor) individual cu Veolia (compania de apa)"
"Veolia a schimbat contorul (proprietatea mea) cu un altul (NU NOU!), pe motiv ca expira masuratoarea metrologica"

Cred ca nu ati itit atent. Daca era asa, cum de a schimbat contorul? Automat este contorul celui care l-a schimbat. Si daca ar fi fost al lui, si l-a inlocuit furnizorul, trebuie sa dea garantie pentru ce a montat.
@OctavianAl E cazul clasic de monopol! Refuzati sa le platiti porcaria, va opresc alimentarea cu apa. Pana primiti raspuns la reclamatie, pana se judeca speta (daca ajungeti acolo!), ce faceti? Ar fi ordonanta presedintiala, dar asta implica avocat, cheltuieli, pe care le puteti recupera, nu zic ca nu, dar nervii, alergatura, astea va raman in carca. O solutie ar fi sa va forati un put pe proprietate. Aproape sigur apa din put are calitati peste cele ale retelei publice. Vorbesc din experienta, stau intr-o urbe cu circa 200k de locuitori!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Contor de bransament inundat si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx Caminul in care se afla contorul de bransament al blocului este inundat, apometrul - contorul este sub apa cam 30-40 de cm respectiv nu are verificare ... (vezi toată discuția)