avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contor de bransament inundat si fara verificare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contor de bransament inundat si fara verificare metrologica

Caminul in care se afla contorul de bransament al blocului este inundat, apometrul - contorul este sub apa cam 30-40 de cm respectiv nu are verificare metrologica. Noi locatarii avem toti apometre cu verificare metrologica. Furnizorul factureaza in plus apa potabila caci contorul lor este cu o clasa de precizie mai mare decat ale noastre. Furnizorul a raspuns la petitia noastra de ce nu am schimbat noi contorul de bransament , in opinia noastra acesta apartine furnizorului. Motivul inundatiei din camin cine trebuie sa verifice , noi sau furnizorul? daca problema este dupa contor noi trebuie sa reparam dar cine verifica problema.?
Cu aceste intrebari am ajuns si la opc, asteptam raspuns si de la ei ( am fost informati ca opc este cu mana in mana cu firmele).
multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 13:46, 17 Februarie 2023
Atat timp cat caminul se afla in spatiul imobilului de locuit in comun,responsabilitatea asigurarii starii tehnice a aparatului de contorizat consum apartine beneficiarului asociatia de proprietari
Pentru verificari metrologice exista operatori autorizati
OPC nu se implica in solutuonare concreta in cazul litigiior intre persoane juridice
Caminul se afla la 25 de metri de la scara blocului . Petitia am depus ca persoane fizice- locatari si nu asociatie.
Multumesc

ynocentta a scris:

Atat timp cat caminul se afla in spatiul imobilului de locuit in comun,responsabilitatea asigurarii starii tehnice a aparatului de contorizat consum apartine beneficiarului asociatia de proprietari
Pentru verificari metrologice exista operatori autorizati
OPC nu se implica in solutuonare concreta in cazul litigiior intre persoane juridice

Daca bransamentul este in exteriorulimobilului de locuit in comun,atunci aparatul de contorizat utilitati apartine furnizorului
Contractul de prestari servicii furniozare utiltati este incheiat intre persoane juridice furnizor si beneficiar asociatia de proprietari...astfel ca furnizorul nu are motiv sa dea curs unei petitii asumate de catre persoane fizice cu care nu detine incheiat raport juridic
Buna Zolyxx.citind cazul tau, imi este oarecum cunoscuta situatia.Daca faci referire la un anume caz cu o societate din Gheorgheni, atunci ar fi bine sa verifici portalul JUDECATORIEI GHEORGHENI, sa vezi ca situatia ta (a locatarilor) deja constituie obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecatoriei Gheorgheni.Asadar, nu cred ca se pune problema acuzatiilor pe care le aduci.Daca ma insel, imi cer scuze.
Pentru utilizatorul ynocentta
referitor la afirmatia dumneavoastra, as completa cu faptul ca...delimitarea dintre reteaua publica de apa si cea interioara (care apartine utilizatoruli/locatarilor) il constituie caminul unde se afla contorul de bransament, care in acceptiunea legii 241/2006 este responsabilitatea operatorului economic de furnizare servicii de utilitate publica, indiferent ca acest camin cu bransamentul in cauza se afla pe proprietate publica s-au privata.Dupa contorul de bransament raspunderea apartine locatarilor/utilizatorilor.Acelasi lucru il va constata si utilizatorul daca verifica contractul incheiat cu operatorul economic, respectiv legislatia aplicabila situatiei discutate.
Astfel ,conf art 3 lit d)din legea susmentionata, sistem public de alimentare cu apă reprezinta ansamblul construcțiilor și terenurilor, instalațiilor tehnologice, echipamentelor funcționale și dotărilor specifice, prin care se realizează serviciul public de alimentare cu apă. Sistemele publice de alimentare cu apă cuprind, de regulă, următoarele componente:
– captări;
– aducțiuni;
– stații de tratare;
– stații de pompare cu sau fără hidrofor;
– rezervoare de înmagazinare;
– rețele de transport și distribuție;
– branșamente, până la punctul de delimitare;

mai departe :

lit. i) branșament de apă - partea din rețeaua publică de alimentare cu apă care asigură legătura dintre rețeaua publică de distribuție și rețeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri. Branșamentul deservește un singur utilizator. În cazuri bine justificate și atunci când condițiile tehnice nu permit altă soluție se poate admite alimentarea mai multor utilizatori prin același branșament. Părțile componente ale unui branșament se precizează în regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. Branșamentul, până la contor, inclusiv căminul de branșament și contorul, aparțin rețelei publice de distribuție, indiferent de modul de finanțare a execuției.

u) contor de branșament - aparatul de măsurare a volumului de apă consumat de utilizator, care se montează pe branșament între două vane - robinete la limita proprietății utilizatorului; contorul este ultima componentă a rețelei publice de distribuție în sensul de curgere a apei;
In realitate, de cele mai multe ori, in cazul condominiilor , contorul ca ultima componenta a retelei publice se afla in caminul de bransament care poate fi chiar pe proprietatea privata a utilizatorului/locatatrilor (depinde de cazul lui zolyxxx)
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
Strongholds, utilizator

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Cine plateste bransamentul la apa moraru alexandru moraru alexandru in avizul de bransare la reteaua de apa scrie (in conformitate cu art. 3 litera i si k din legea 241 din 2006 Bransamentul pana la contor ,inclusiv caminul de ... (vezi toată discuția)