avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz plata salariu

Am lucrat o luna jumate la un patron. Nu vrea sa îmi dea salariu și am aflat de la ITM ca nu mi-a făcut carte de munca. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:53, 29 Mai 2025
Buna ziua, se poate recupera daca aveti incheiat contract de munca.
Dupa 01.01.2011 , nu se mai fac carnete de munca..munca se presteaza in baza unui contract individual de munca.. daca aveti dovezi ca ati prestat activitatea la acea societate, puteti prom0va o actiune in intanta.
Nu am primit nici un contract. Mi-au cerut copie după CI și atat

Cornel Vasile a scris:

Dupa 01.01.2011 , nu se mai fac carnete de munca..munca se presteaza in baza unui contract individual de munca.. daca aveti dovezi ca ati prestat activitatea la acea societate, puteti prom0va o actiune in intanta.

Nu mi-au făcut. Mi-au cerut copie după CI și atat

Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Prestarea muncii fara a avea contract individual de munca constituie munca nedeclarata sanctionata de catre ITM, atat in dauna angajatorului cat si a persoanei care a prestat o astfel de activitate.

Ati depus sesizare la ITM ca nu vi s-a intocmit c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca neinchisa petrutatache petrutatache Buna ziua, As vrea sa stiu ce se poate intampla daca cartea de munca a ramas neinchisa de ultimul angajator? Am fost sa ridic cartea de munca de la itm ... (vezi toată discuția)
Obligarea semnarii unei demisii,amenintari etc babici93 babici93 Buna ziua! de aprox o luna am fost angajat la o firma cu functia de agent vanzari. Am fost dat afara pe motiv ca le-am zis unor colegi sa faca sesizare la ITM ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)