avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Locuiesc împreună cu soția mea, din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Locuiesc împreună cu soția mea, din anul 1990, ...

Bună ziua,
Locuiesc împreună cu soția mea, din anul 1990, într-o casă situată în comuna Răucești, județul Neamț. Imobilul este compus dintr-o casă de aproximativ 70 mp și un teren de 30 de prăjini. Casa și terenul nu sunt intabulate în cartea funciară. Există un titlu de proprietate emis în anul 2011 pe numele tatălui meu, care este decedat din anul 2012, iar cadastrul este realizat tot pe numele lui.

Suntem 6 frați, dintre care 2 au renunțat la cota parte din moștenire. După decesul tatălui meu, eu am preluat toate obligațiile legate de imobil. Din 2012 și până în prezent, am plătit în mod constant impozitul și taxele atât pentru casă, cât și pentru teren. Nimeni altcineva nu locuiește în această gospodărie și nici nu o revendică.

Întrebarea mea este:
Care sunt pașii legali și actele necesare pentru a putea intabula casa și terenul pe numele meu, având în vedere că titlul de proprietate este emis pe numele tatălui meu decedat? Ce proceduri trebuie urmate (dezbaterea succesiunii, partaj, intabulare etc.) și ce soluții legale există pentru a deveni proprietar cu acte în regulă? De asemenea, ce costuri implică fiecare etapă?

Vă mulțumesc anticipat pentru îndrumare!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:14, 29 Mai 2025
Buna ziua!
Trebuie sa dezbateti succesiunea si apoi fratii sa va cedeze partea lor.Devenind unic proprietar va puteti intabula casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua și bine v-am gasit! sunt nou pe această platformă ... Mihai.catalin Mihai.catalin Buna ziua și bine v-am gasit! Sunt nou pe această platformă și aș dori să adresez o întrebare, de curând am făcut cadastrul la casa bunicilor mei ... (vezi toată discuția)